Waarom is de Costa Blanca zo geliefd bij Belgen?

10/07/2021

De Costa Blanca is en blijft bij uitstek de populairste bestemming bij Belgen als het gaat over een aankoop van Spaans vastgoed.
Maar waarom is dat?

Ongetwijfeld is de voornaamste reden het uitstekende klimaat. Met een gemiddelde van meer dan 300 dagen zon per jaar en de droge hete zomers kan men dat inderdaad alleen maar bevestigen. Niet voor niets heeft de Wereldgezondheidsorganisatie dankzij de specifieke weersomstandigheden de Costa Blanca meermaals genoemd als één van de beste regio's om te wonen. Dat brengt automatisch met zich mee dat niet alleen liefhebbers van aangename temperaturen maar ook heel wat mensen met gezondheidsproblemen en allergieën bij voorkeur meerdere maanden per jaar tijd willen doorbrengen in deze regio. 

Over de jaren heen keken Belgen, naarmate ze betere financiële mogelijkheden kregen, uit om zich op een meer permanente basis in Spanje te gaan vestigen. Mede hierdoor zijn de regio's rond Murcia, Alicante en vooral Benidorm dan ook bijzonder populair geworden door een generatie van voornamelijk pensioengerechtigde mensen die zich aan een aankoop van Spaans vastgoed waagden. Als gevolg van deze evolutie en het feit dat ook andere nationaliteiten de Costa Blanca ontdekten werd het aanbod, de infrastructuur en de uitstraling van de hele regio aan een onwaarschijnlijk tempo verbeterd. Vandaag kiest ook een steeds jonger wordend publiek voluit voor een aankoop van een tweede verblijf in de Costa Blanca. Niet alleen is er het aanzienlijke prijsverschil t.a.v. de Costa del Sol, maar ook de uitstekende bereikbaarheid en de beperkte reistijd spelen zeker een rol. Bijkomend is het ook vaak gewoon doordat vrienden of familieleden er reeds één of meerdere eigendommen bezitten en er dus al thuis zijn.

Het landschap van de Costa Blanca verspreidt over een kustlijn van zo'n 244 km met voornamelijk witte zandstranden is danig gevariëerd dat werkelijk iedereen er wel een geliefd plekje kan vinden. De natuurlijke elementen bepalen grotendeels de algemene leefsfeer van de regio's. Het noorden wordt gekenmerkt door bergen, rotsen, stijle kliffen en een groene natuur waar bewoners hoofdzakelijk kiezen voor de rust. Naarmate men meer naar het zuiden richting Torrevieja beweegt wordt de natuur wat dorrer, het landschap vlakker en de beleving wat bruisender. Dat vertaalt zich naar verschillende vastgoedprijzen waar op enkele uitzonderingen na het noorden van de Costa Blanca opmerkelijk duurder en exclusiever is dan het zuiden.

Welke regio binnen de Costa Blanca nu beter of minder aanvoelt wordt vooral bepaald door uw persoonlijke wensen en verwachtingen. Als uw gids naar Spaans vastgoed zoeken wij met Felias naar dat ene plaatsje dat 100% aan uw wensen beantwoordt.

terug naar het overzicht

Verklaring over cookies